Med hjälp av roliga övningar guidar Emma Svensson dig genom digital-fotograferingens grunder. Du får tre dagar fulla med rolig och nyttig kunskap som hjälper dig att utvecklas som fotograf – du lär dig hantera kamerans olika inställningar, att arbeta med bildkomposition och får prova på att fotografera med studioblixtar.

Diskussioner om teknik, bildbehandling, komposition och ljus varieras med praktiska fotograferings-övningar. Varje dag får du och de andra deltagarna en foto-uppgift att lösa under handledning av Emma – uppgiften bygger på det ni gått igenom tidigare. Du kan välja att göra den själv eller tillsammans med någon annan. Dag 2 och 3 börjar vi med att gå igenom gårdagens fotouppgifter och pratar om bildbedömning, konstruktiv kritik och feedback.

Material
Du som har en digital systemkamera eller digital kompaktkamera med manuella inställningar får ut mest av kursen. Ta med ett USB-minne att spara över dina bilder på, och kabel för överföring av bilder mellan kameran och datorn.

Förkunskaper
Du tycker det kul att fotografera men är inte helt klar över hur de manuella inställningarna på din kamera fungerar. Du vet lite eller inget alls om hur bländare, slutare och ISO-tal påverkar varandra.

Innehåll
1. Kameran och dess inställningar: vi går igenom digitalkamerans manuella inställningar, och tittar på hur bländare, slutare och ISO-tal fungerar och hur de påverkar varandra.

2. Bildkomposition och bildseende: här diskuterar vi vad det betyder att komponera en bild. Och vad är egentligen en bra bild?

3. Befintligt ljus: vi tittar på vilka olika typer av ljus det finns, och hur man utnyttjar det till sin fördel. Vi pratar också om hur vi kan bygga upp våra bilder med hjälp av ljuset, genom att till exempel skapa karaktär och arbeta med skuggor för att få spänning i bilderna.

Om kursledarna
Emma Svensson är prisbelönt fotograf och grundare av bildbyrån Rockfoto. Hon är aktiv föreläsare i fotografi runt om i landet och undervisar i fotografi i Lund. Emma är även grundare av webbmagasinet Radar och arbetar även som bildredaktör på Rodeo.net.

Vad ingår
Du har fri entré tlll Fotografiska i samband med kurstillfällena. I kursavgiften ingår eftermiddagssmörgås med dryck och frukt.

 

Kurstillfällen: 3

Kursavgift: 2.850,00 kr

Plats: Föreläsningssal Daido, Fotografiska

När: måndag 25 februari till onsdag 27 februari, kl 11:30 - 16:30

Deltagare: 10-14

Kursledare: Emma Svensson

Fotografiska där du också bokar och betalar.