Kameran är utustad med en CMOS-bildsensor på 12,1 megapixel som tillsammans med den optiska bildstabilisatorn levererar fantastiska bilder med hög skärpa även vid sämre ljusförhållanden. PowerShot G15 har både en tre tums högupplöst skärm samt en optisk sökare.

• 12,1 megapixel CMOS-sensor
• 5x optisk zoom
• Ljusstarkt objektiv med f/1,8–2,8, 28 mm
• HS System med DIGIC 5
• Filma i Full HD
• 3" LCD-skärm och optisk sökare
• Glöm inte att köpa till minneskort (SDHC, SDXC)

Ljusstarkt Canon-objektiv
Det ljuskänsliga Canon-objektivet på f/1,8–2,8 med stor maximal bländaröppning gör att du kan fotografera vid mycket svagt ljus och med kort slutartid, även när du zoomar. Med 5x optisk zoom på 28 mm eller upp till 10x med ZoomPlus blir det enkelt för dig att komponera läckra bilder.

HS system med DIGIC 5
HS system är en kraftfull kombination av en högkänslig CMOS-sensor på 12,1 megapixel (1/1,7-typ) och en DIGIC 5-processor. Detta innebär att du kan ta högkvalitativa och skarpa bilder med låga brusnivåer och överlägsen bildkvalitet upp till ISO 12 800 oavsett ljusförhållanden. Det minskar även behovet av blixt eller stativ.

Spela in filmer i Full HD
Förutom att ta fantastiska bilder kan du med G15 även spela in filmer i Full HD (1080p) med stereoljud och optisk zoom.

3 tums LCD-skärm och OVF
Med den tre tums stora PureColor II G LCD-skärmen återges dina bilder med fina färger och hög kontrast och med den optiska sökaren kan du komponera och får fram din egen stil på dina bilder.

Ta full kontroll
Via kamerans frontratt kommer du snabbt åt massor av olika inställningar medan du fotograferar. Du kan ta bilder i helt manuellt läge i RAW-format med funktioner för multiaspektfotografering. Du får maximal kontroll över kompositionen och efterredigeringen med den medföljande programvaran Digital Photo Professional. Med det elektroniska vattenpasset med dubbel axel skapar du enkelt bilder med en rak och helt vågrät horisont.

Finns bland annat på Siba för 5490kr.